Σεμινάρια

Διακοπές στην Κεφαλονιά & Εκπαίδευση στην Μελισσοκομία

Απολαύστε τις διακοπές σας στην πανέμορφη Κεφαλονιά και ταυτόχρονα μάθετε πως να παράγετε το δικό σας Βιολογικό μέλι. Γνωρίστε την μέλισσα και  την υπέροχη κοινωνία της.  Μάθετε πως να φροντίζετε τα δικά σας μελισσάκια ή προετοιμαστείτε για να τα αποκτήσετε. Προσθέστε στην ζωή σας μια υπέροχη ασχολία, με προϊόντα υψηλής βιολογικής αξίας και πιθανό οικονομικό όφελος.

Τα 4ήμερα βιωματικά σεμινάρια μελισσοκομίας 2020, του Μελισσοκομείου "ΔΙΑΣ", στην Κεφαλονιά, σας εφοδιάζουν με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες !!!  Η αγάπη μας και ο σεβασμός μας για την μέλισσα, η 30χρονη εμπειρία μας στο χώρο της Βιολογικής Μελισσοκομικής Πρακτικής και οι μέχρι τώρα εξαιρετικές κριτικές μας για την εκπαίδευση και την ενημέρωση, εγγυώνται το αποτέλεσμα.

ΤΙ, ΠΟΤΕ, ΠΟΥ, ΠΩΣ, ΠΟΣΟ, ΠΟΙΟΙ ?

 

Οι εκπαιδεύσεις διαρκούν 20 ώρες, γίνονται κάθε εβδομάδα από Δευτέρα έως και Πέμπτη (4 ημέρες), από τις 09.00 έως 14.00 (5 ώρες ανά ημέρα), με 2-8 εκπαιδευόμενους. Περιλαμβάνουν θεωρητικά μαθήματα, πρακτική εξάσκηση και επίσκεψη σε παραγωγικό μελισσοκομείο μας.

Το κόστος συμμετοχής είναι 200, 00 ευρώ.  Δηλώστε Συμμετοχή.

Τα θεωρητικά μαθήματα καλύπτουν όλες τις αναγκαίες θεματικές ενότητες, για να σας γνωρίσουν την μέλισσα, τα προϊόντα της και την μελισσοκομία, όπως : Η βιολογία και φυσιολογία  της μέλισσας- Βασικές αρχές μελισσοκομίας, Ο μελισσοκομικός εξοπλισμός- Μελισσοκομικοί χειρισμοί έτους, Εκμετάλλευση ανθοφορίας - μελιτοφορίας, Προϊόντα κυψέλης - Βασιλοτροφία και παραγωγή βασιλικού πολτού, Εχθροί και ασθένειες των μελισσών, Βιολογική Μελισσοκομία - Συστήματα ποιότητας. Δεν θα είμαστε μέσα στην αίθουσα. Ακόμη και τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνονται σε ανοιχτό χώρο και στον μελισσόκηπο. Μόνο τόση θεωρία, όση είναι απαραίτητη για να κάνουμε πρακτική.

Η πρακτική εξάσκηση είναι καθημερινή, ούτως ώστε να εφαρμόζουμε την θεωρία στο μελισσοκομείο. Πέρα από την επιθεώρηση κυψελών και αναλόγως την εποχή, μπορεί να εξάγουμε το μέλι, να το συσκευάσουμε, να τυπώσουμε φύλλα κηρήθρας, να απεντομώσουμε τις κτισμένες κηρήθρες, να αντιμετωπίσουμε ασθένεια ή εχθρό, να συλλέξουμε γύρη ή βασιλικό πολτό, να εμβολιάσουμε για καινούργιες μάνες, να κόψουμε παραφυάδες, να φτιάξουμε κηραλοιφές ή βάμματα πρόπολης  και ότι άλλο χρειάζονται τα μελίσσια και το μελισσοκομείο. Από την πρώτη μέρα θα ανοίξετε και θα επιθεωρήσετε το δικό σας μελίσσι.

Στην επίσκεψη στο παραγωγικό μελισσοκομείο μας, θα δουλέψουμε σαν "μελισσοκόμοι". Αναλόγως την εποχή, σε ποιο τόπο και σε ποια ανθοφορία (της άνοιξης, του έλατου, του θυμαριού ή της κουμαριάς), βρίσκονται τα μελίσσια και τι χρειάζοντα θα κάνουμε την απαραίτητη μελισσοκομική εργασία. Θα "αλλάξουμε" βασιλίσσες, θα "κόψουμε" παραφυάδες, θα "βάλουμε" πατώματα, θα τα ετοιμάσουμε για μεταφορά , θα τρυγήσουμε μέλι ή ότι άλλο είναι αναγκαίο για τα μελισσάκια εκείνη την μέρα.

Τα σεμινάρια μελισσοκομίας 2020, θα πραγματοποιηθούν στο Επισκέψιμο Βιολογικό Μελισσοκομείο μας, στα Domata, Κεφαλονιάς. Το Μελισσοκομείο διαθέτει εκπαιδευτικές κυψέλες, παραδοσιακές και ευρωπαϊκές, κυψέλες επίδειξης, πιστοποιημένο συσκευαστήριο μελιού, μελισσοκομικό εργαστήρι και όλους τους απαραίτητους χώρους, τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα βοηθήματα, για την πλήρη κατανόηση και εφαρμογή όσων διδάσκονται.

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων για την υλοποίηση κάθε σεμιναρίου είναι 2 και ο μέγιστος 8.

Οι εκπαιδευτές σας, Η Ελένη και ο Θανάσης, είναι επαγγελματίες μελισσοκόμοι  με πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία.

Το κόστος συμμετοχής είναι 200, 00 ευρώ, συν ΦΠΑ, ανά εκπαιδευόμενο. Τα 100 προκαταβάλονται με την δήλωση συμμετοχής και τα υπόλοιπα 100 με την έναρξη του σεμιναρίου.

Το πρώτο σεμινάριο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει την Δευτέρα 6/7/20, το 2η την Δευτέρα 13/7/20 κ.ο.κ.. Το τέλος των εκπαιδεύσεων το αποφασίζει ο καιρός, εκτιμούμε ότι θα είναι περί τα μέσα Νοέμβρη. Δηλώστε Συμμετοχή.

 

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ

Φέρτε μαζί σας μόνο την αγάπη σας για την μέλισσα και όρεξη για μάθηση. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς. Δεν χρειάζεται να φέρετε ούτε το αμάξι σας. Το αεροδρόμιο είναι αρκετά κοντά. Μπορούμε να σας μεταφέρουμε, με δικό μας όχημα, από και προς το κατάλυμά σας για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο. Υπέροχες παραλίες , αξιοπρεπή καταλύματα, παραδοσιακά και μη εστιατόρια, συγκοινωνία, μινι μάρκετ και μπαρ, είναι σε απόσταση περιπάτου από το Μελισσοκομείο. Αν δεν θέλετε να μπείτε στην διαδικασία να κλείσετε κατάλυμα, μπορούμε να το κάνουμε εμείς για σας. Πείτε μας την επιλογή σας.

Σας παρέχουμε όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό - Μελισσοκομική μάσκα, Ξέστρο, Καπνιστήρι, κλπ για να μπορέσετε να συμμετέχετε ενεργά στην εκπαίδευση. Κατά τα διαλείματα, και για την καλύτερη κατανόηση του μαθήματος, γευόμαστε τα προϊόντα της μέλισσας και κερνάμε Σπιτικό Χυμό, Τσάι με Βότανα, Καφέ, Κρασί ντόπιο,  Τυροπιτάκι, Παστέλι, και Καρυδόπιτα.

ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Στο τέλος της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα είναι ικανοί να φροντίζουν τα δικά τους μελισσάκια καθ΄όλη την διάρκεια του έτους, με ορθές μελισσοκομικές πρακτικές, να αντιμετωπίζουν τους εχθρούς και τις ασθένειες των μελισσών, να "κόβουν" τις δικές τους παραφυάδες και να "βγάζουν" τις δικές τους μάνες. Θα μπορούν να φτιάχνουν και να συντηρούν τις κηρήθρες τους. Θα ξέρουν να συλλέγουν, να συντηρούν και να χρησιμοποιούν σωστά τα θαυματουργά προϊόντα της μέλισσας. Και όλα αυτά, απολύτως ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ.

Σε όλους, όσους ολοκληρώσουν σεμινάριο μελισσοκομίας, θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.