Γνωριμία

 

Μια πρώτη γνωριμία….

Ασχολούμαστε με τις μέλισσες από το 1988. Τώρα, οικογενειακά πια, έχουμε τα μελίσσια μας στην Κεφαλονιά . Ασκούμε νομαδική μελισσοκομία μέσα στο νησί, με βασικές μεταφορές των μελισσιών μας στον Έλατο, στο Θυμάρι , στο Ρείκι και στην Κουμαριά.

Παράγουμε, σε μικρές ποσότητες, το σύνολο σχεδόν των μελισσοκομικών προϊόντων – Μέλι, Γύρη Ανθέων, Γύρη Μελισσών, Βασιλικό Πολτό, Πρόπολη, Κερί – τα οποία διαθέτουμε κυρίως σε ιδιώτες, φίλους και σε χρονιές με ιδιαίτερα πλούσια συλλογή σε επιλεγμένα καταστήματα.

Από το 2004 δραστηριοποιούμαστε στον χώρο των μελισσοθεραπευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, χρησιμοποιώντας τα δικά μας προϊόντα και βιολογικές  πρώτες ύλες.

Για την αντιμετώπιση των εχθρών και των ασθενειών των μελισσών εφαρμόζουμε, από το 1995, αφάρμακη βιοτεχνολογική πρακτική. Ειδικά για την αντιμετώπιση του ακάρεος Varroa Destructor, χρησιμοποιούμε θερμοθαλάμο, το "THERMOVAR", δικής μας έμπνευσης και κατασκευής ( Α.Δ. Ευρεσιτεχνίας 1005196). Έτσι είχαμε και την δυνατότητα από το 2002, να πιστοποιούμε το μέλι μας ως προς την βιολογική του παραγωγή.

Στο μελισσοκομείο μας εφαρμόζεται το σύστημα ποιότητας ISO 9001:2000 και υγιεινής και ασφάλειας HACCP ΕΛΟΤ 1416.

Ονομάσαμε το μελισσοκομείο μας «Δίας», γιατί τα μελίσσια μας ξεχειμωνιάζουν μεταξύ του βωμού του Αινήσιου Δία- στην κορυφή του Αίνου- και στο μικρό νησάκι Δίας, μισό μίλι νότια του χειμαδιού μας.

Από το 2015 , το μελισσοκομείο μας είναι επισκέψιμο.

Φιλικά

Α. Αθανασάκης - Ε. Γαρτσώνη

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.