Βασιλικός Πολτός

Βιολογικά Πιστοποιημένος Βασιλικός Πολτός

Ο βασιλικός πολτός εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των εργατριών μελισσών, οι οποίοι βρίσκονται στο κεφάλι τους. Πρόκειται για ένα προϊόν με ελαφρά κρεμώδη σύσταση και όψη υγρή και λαμπερή με υπόλευκο ως υποκίτρινο χρώμα. Η γεύση του είναι όξινη και καίει στο φάρυγγα.

Ο βασιλικός πολτός είναι αυτός που καθορίζει, αν η μέλισσα θα γίνει εργάτρια ή βασίλισσα και αυτό διότι και οι δύο προέρχονται από τα ίδια γονιμοποιημένα αυγά, όπου αν συνεχιστεί το ταΐσματος της λάρβας με βασιλικό πολτό θα γίνει βασίλισσα, ενώ αν από την τέταρτη μέρα και μετά ταϊστεί η λάρβα με μείγμα βασιλικού πολτού, γύρης και μελιού θα γίνει εργάτρια.

Η βασίλισσα που τρέφεται όλη τη ζωή της με βασιλικό πολτό ζει έως και 7 χρόνια, ενώ η ενήλικη εργάτρια 26 ημέρες ως 4 μήνες.

Χωρίς να αποτελεί μαγικό ελιξίριο, ο βασιλικός πολτός δεν είναι ένα απλό διατροφικό συμπλήρωμα.

Έχει θεαματικά αποτελέσματα στην άμυνα (ανοσοποιητικό σύστημα) του οργανισμού μας, στη διανοητική και σωματική τόνωση και ευεξία αλλά και στη λίμπιντο. Αυτά τα οφέλη παρατηρούνται σε έναν υγιή άνθρωπο μετά τις πρώτες 20 ημέρες καθημερινής λήψης.

Σημαντικότατη ευεργετική επίδραση έχει:

Στο λεγόμενο μεταβολικό σύνδρομο (διαβήτης τύπου 2, υψηλή χοληστερόλη και λιπίδια, καρδιοπάθειες-αγγειοπάθειες, υψηλή αρτηριακή πίεση κλπ.) και σε ενδοκρινικές διαταραχές γενικότερα. Σε αυτοάνοσα νοσήματα (ρευματοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας, αρθρίτιδες, ψωρίαση, υποθυρεοειδισμός κλπ.) και σε αλλεργίες. Στην εμμηνόπαυση όπου μειώνει τα δυσμενή συμπτώματα λόγω και των ορμονών που περιέχει και προστατεύει από οστεοπόρωση λόγω της παραγωγής κολλαγόνου την οποία προάγει, μαζί πάντα με σωστή διατροφή. Δίνει υγεία και νεανική όψη στο δέρμα (αύξηση παραγωγής κολλαγόνου). Σε νευροεκφυλιστικές και νευρολογικές παθήσεις ακόμα και τραυματισμούς γιατί προάγει την αναγέννηση των νευρικών κυττάρων και τα προστατεύει.

Συντηρείται στην κατάψυξη (-18C) εκτός το βαζάκι των 10 γραμμαρίων που καταναλώνουμε το οποίο το συντηρούμε στο ψυγείο. Δε χρησιμοποιούμε μεταλλικό κουτάλι αλλά πλαστικό. Υπάρχουν ειδικά κουταλάκια τα οποία παρέχονται μαζί με το βαζάκι και δρουν και δοσομετρικά.

Παίρνουμε τον πολτό το πρωί νηστικοί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.